Magnetventil för explosiv & extrem miljön

Magnetventiler används för att styra flöden av vätskor och gaser i ledningar, rör och slangar inom industrin. Limo AB erbjuder ett sortiment magnetventiler, konstruerade och tillverkade med höga krav på funktion och säkerhet. Magnetventilerna är avsedda för varierande användning. De passar bra för kemisk industri där miljön kan vara explosiv och extremt utmanande.

Magnetventiler serie 21

2-vägs direktstyrda magnetventiler, normalt stängda (NS) och erfordrar inget differenstryck. Ventilerna avses för bred tryckskala och kan användas för ånga, vatten, gaser och lätta oljor. Möjlighet att välja specialpackningar för aggressiva medier.

Magnetventiler serie 67

Magnetventiler avsedda för processtyrning i petrokemisk industri. Ventilerna kan konstrueras med olika typer av anslutningar, material och inkapsling.

Magnetventiler serie 68 (Kryogenisk)

2-vägs normalt stängda (NS) magnetventiler för kryogeniska medium som flytande syrgas eller kväve. Konstruktion av mässing eller rostfritt stål. Ventilerna är fria från fett, olja och fukt och fungerar vid temperaturer ner till –195°C.

Magnetventiler serie ACD (Diafragmsätesventiler)

2-vägs normalt stängda (NS) diafragmsätesventiler för flödeskontroll av olika gaser och vätskor. Valmöjlighet av packningsmaterial för olika medier.

Magnetventiler serie Ånga

2-vägs normalt stängda (NS) magnetventiler för flödeskontroll av ånga. Hus av mässing eller brons, inre delar av rostfritt stål eller kopparblandning. Maximalt arbetstryck 8,6 Bar, temperatur av ångan upp till 180°C.

Magnetventiler serie GB

2-vägs direktstyrda normalt stängda (NS) magnetventiler för flödeskontroll av naturlig gas. Hus av aluminium med inre delar av rostfritt stål, packningar av nitrile.

Speciella och kundanpassade magnetventiler

Speciella magnetventiler anpassade för att fungera på bästa möjliga sätt i en specifik applikation för att motsvara kundernas krav och önskemål.

Universiella Namur magnetventiler

Magnetventiler avsedda för flödeskontroll av luft i pneumatiska pådrivare. Ventilerna kan användas även i extrema miljöer.

Kontakta oss gärna!

  Ditt namn

  Din epostadress

  Ditt meddelande

  Jag godkänner webbplatsens integritetspolicy.

  Hej, mitt namn är Fredrik Olsson och jag är VD på Limo. Kontakta oss gärna om du har några frågor om våra produkter.

  Fredrik Olsson
  VD, Limo AB
  011 – 367101