Gasfjäder för tunga lock

Kontakta oss »

En gasfjäder kan också kallas för en pneumatisk fjäder och är en anordning som kan användas för många olika ändamål. Gasfjädrar underlättar stängning och öppning av tunga luckor och lock, kan användas i maskiner, fordon, sjukhusutrustning, inom sjöfart och i många typer av applikationer.

Mångsidiga gasfjädrar

Istället för att köpa en fjäder för varje användningsområde kan vi på Limo AB presentera ett utbud av mer mångsidiga gasfjädrar. Dessa gasfjädrar kombinerar olika funktioner och har reducerbart tryck.

Dimensionera din gasfjäder och få en 3D CAD fil på direkten.

Econoloc

Econoloc har inbyggd säkerhetsspärr vilket medför att externa säkerhetsanordningar blir överflödiga. Econoloc fungerar som en vanlig gasfjäder men har en fjäderbelastad spärr som hindrar fjädern att tryckas samman efter att man nått fjäderns yttre läge. Med ett enkelt handgrepp frigörs spärren och fjädern kan tryckas samman. Vid installationer där 2 fjädrar används, tex. en lucka med en fjäder på vardera sida, kombinerar man en Econoloc fjäder med en fjäder utan spärr.

Stop & Stay

Gasfjäder med inbyggd friktionsbroms för att kunna stoppas längs fjädervägen.

Swif & Sure

Det här är en standardtyp av gasfjäder som kan levereras i många olika storlekar och utföranden. Swift & Sure finns med en patenterad reduceringsventil (www ventil). Fördelen med detta kan vara då man har små serier eller att man befinner sig i prototypstadiet. Man kan då använda en gasfjäder med max kraft som man sedan justerar till önskad kraft. Vi tillverkar gasfjädrar helt enligt era specifikationer, varierande material, storlekar, infästningar och färger. Inget är omöjligt.

Kontakta oss gärna!

Ditt namn

Din epostadress

Ditt meddelande

Jag godkänner webbplatsens integritetspolicy.

Tommy Larsson

Hej, jag heter Tommy Larsson och är försäljningsansvarig på LIMO. Kontakta mig gärna om du har några frågor om våra komponenter.

Tommy Larsson
Försäljningsansvarig, komponenter
011-367107
t.larsson@limo.se