Minska vibrationer med isolatorer

Kontakta oss »

Limo AB erbjuder komponenter för vibrations- och chockisolering, ofta kallade vibrationsdämpare eller vibrationsisolatorer. Maskinskor för maskinuppställning, vibrationsdämpare, vibrationsisolatorer finns i en mängd olika utföranden och modeller, tillverkade i varierande material för att uppfylla kraven i de flesta förekommande applikationer.

Med hjälp av gummibussningar och vibrationsisolatorer kan man enkelt minska vibrationer i maskiner och därmed förlänga livslängden och minska buller. LIMO AB har även isolatorer i hel stål som klarar extrema temperaturer och miljöer.

Vajerisolatorer

CR isolatorena

Ny modell av vajerisolator som har många fördelar. · Kompakt · Enkel montering · Lika karaktär i horisontalplan · Ekonomisk

Vajerisolator

Vajerisolatorn är i många fall helt överlägsen i jämförelse med andra typer av isolatorer. Typiska användningsområden är upphängning av elektronikenheter monterade i olika fordon, maskiner så som kompressorer, tankar, hydraulagregat, generatorer monterade ombord på fartyg, flygplan, helikoptrar och entreprenadmaskiner.

WR isolatorerna

En traditionell vajerisolator, finns i många olika storlekar och modeller. Kan levereras i helt rostfria ”316” utförande. De mindre modellerna har balkarna plastiskt formade runt vajern vilket ger en mycket stabil infästning av vajern samt att man producerar isolatorerna mera ekonomiskt.

RoHS information vajerisolatorer

PDF-fil med information om ROHS för vajerisolatorer.

Gummi isolatorer

22000 Ring & Bussning

Vibrationsisolator för vertikal och horisontell belastning.

Ardamp

Chock isolator som är avsedd för elektronikenheter, paneler och instrument som skall monteras i flyg, marin och fordons installationer. Uppfyller krav enligt, SEFA 001A, Air 7304 och Mil std 810c.

Batra Brickfjäder av gummi

En brickfjäder tillverkad av gummi som kan staplas för att ge olika fjädervägar.

Cupmount

Typisk maskinsko finns i flera olika utföranden

E1C2321, E1T2105

Isolator framtagen för vibrations- och chockisolering av gods under transport.

E1E

Högdämpande silikongummidämpare avsedda i första hand för fordons monterad elektronik.

Eligo

Gummerad stålfjäder som kan användas som buffert eller som en mycket mjuk isolator för att kunna erhålla låga egenfrekvenser.

Evidgom

Isolatorn är avsedd för applikationer som kräver låg egenfrekvens (2,5 – 7 Hz) och stora rörelsevägar samt möjlighet att klara chock. Typiska applikationer kan vara lågvarviga fläktar, kompressorer och vibrationsmatare. · Mycket stor axiell rörelsemöjlighet · Mycket låg egenfrekvens 2,5Hz · Progressiv för att klara stora chock belastningar

Flex-Loc

Fungerar som en vibrations isolerande expanderplugg

GB 530 Marinisolator

Isodyne

Isolator för små laster som monteras vertikalt, exempelvis elektronikenheter och apparatskåp.

Isoflex

Isolator för små belastningar där man kräver likvärdig styvhet i samtliga riktningar , finns i olika hårdheter.

Ring & Bussning

Isolator för mycket små belastningar, typ elektronikenheter kretskort mm.

S.C. Mounting

En isolator som har hög axiell flexibilitet och mycket hög sidostabilitet. · 4 gånger styvare radiellt än axiellt · Gummit arbetar i skjuvning · Kan monteras med säkerhetsstopp. Typisk för montering av hytter etc.

S.T.C.

Isolator som kan arbeta I alla riktningar och som är enkel att installera. Kan med fördel användas för hängande belastningar då den har inbyggd fallsäkring.

Lamell isolator

Avsedda för store laster och med hög sidostabilitet, isolatorn är uppbyggd i varvade lager med gummi och stålplattor. Den här typen av isolatorer har en låg inbyggnadshöjd och ger en mycket stabil uppställning, dom kan även staplas för att uppnå större nedfjädring och därmed lägre egenfrekvenser.

Special isolatorer i Silicon

Dessa isolatorer tillverkas oftast i högdämpande silikon gummi, alltid enligt kundorder.

Traxiflex

Avsedd för hängande applikationer såsom rör, ventilationstrummor och undertak. Isolatorn är konstruerad så att gummit arbetar i skjuvning / kompression vilket gör att isolatorn har inbyggd fallsäkring, finns i flera olika modeller och storlekar.

Triaxdyn

Isolator speciellt avsedd för mobila hytter och motoruppställningar där det krävs stor axiell rörelseväg. Triaxdyn har olika styvheter och inbyggda mekaniska stopp i alla riktningar, klarar vikter mellan 150 till 280 kg.

Cylinderisolatorer

Radiaflex Cylinderisolator

Enkel typ av vibrationsisolator som finns i flera olika modeller med invändig och utvändig gänga. Lämpar sig för enklare applikationer där radialbelastningen inte är allt för stor och frekvensen inte är för låg. · 11 olika diametrar · Enkel att montera · Ekonomisk

S.L.F lågfrekvens isolatorer

En enkel isolator för smålaster och stora rörelsevägar. Typiska användningsoråden är apparatskåp, lågvarviga små fläktar och andra elektronikenheter.

Gummi Stopp

Som det låter, olika typer av gummibuffertar för att stoppa laster i rörelse.

Helståls isolatorer

”X” Typ Flexibel mountings

Chock isolator speciellt avsedd för marina installationer som är godkänd enligt många marin specifikationer världen över.

7002

Lågfrekvens isolator för små vikter, arbetar i samtliga riktningar, typiska användningsområden fartygsmonterad elektronik.

PDM maskinsko

En maskinsko tillverkad i 100% rostfritt syrafast material, egenfrekvens 15-18Hz

SP539

Helstål isolator avsedd för tunga maskiner så som exempelvis pressar och stansar.

SP550W till SP563W

Enklare maskinsko i helstål, avsedd för maskiner med varvtal från 2500rpm och laboratorieutrustningar.

Stålulls kuddar

Stålulls kuddarna tillverkas av spunnen rostfri tråd som sedan pressas till önskat format. Vi har över 1000 olika standardstorlekar att tillgå, vi tillvärkar även helt enligt kunds önskemål. Passande för höga temperaturer och andra extrema miljöer, har egenskaper likt gummiisolatorer.

Upphängning för rörinstallationer

En typ av stålulls isolator som är speciellt framtagen för rörisnatllationer , exempel på applikationer är avgasrör, kylledningar och vid kemiska fabriker.

V118-MG, V318

Avsedda för mycket tunga maskiner så som pressar, stansar, krossar, tryckpressar och textilmaskiner. Kan även användas som motorupphängning för fartyg och entreprenadmaskiner.

V120, V125

En mycket låg isolator som endast arbetar i kompression. · Pressar · Verktygsmaskiner, som ej behöver nivåjustering · Transformatorer, dieslar och roterande maskiner

V164, V168

Isolatorer för mindre maskiner med vikter upp till 170kg/infästning. Exempel på vanliga användningsområden är motorer och pumpar i petrokemisk och kemisk industri. Isolatorerna klarar även dragbelastning varför dom kan användas chock isolering.

V1B1114

Helstål isolatorer för mycket låga frekvenser, ned till 3Hz. Stålullskudden inuti stålfjädern ger isolatorn en bra dämpning.

V1H6000, V1H6100

En isolator som arbetar i samtliga riktningar och som klarar stora chock belastningar . Isolatorn lämpar sig väl för montering av el-rack, luftkonditionering och rör ombord på fartyg och andra fordon. Kan levereras i 100% rostfritt utförande och uppfyller mil-spec.

V1H751, V1H752

Isolator som är konstruerad för att kunna arbeta i samtliga riktningar. Typiska användningsområden är maskiner i fartyg, flyg, järnväg etc.

V402-MG

Isolatorn har en likvärdig nedfjädring inom hela belastningsområdet och är avsedda för att arbeta i kompression men klarar även stora sidobelastningar. Typiska användningsområden är maskiner, generatorer, pumpar ombord på fartyg och andra typer av fordon.

V43, V44, V45, V46

Maskinsko i helmetall utförande avsedd för maskiner i svåra miljöer med egen frekvens mellan 22-30Hz.

V47

Maskinsko i helmetall utförande avsedd för maskiner i svåra miljöer med egen frekvens mellan 8-20Hz.

VE101, för hängande installationer

Lågfrekvens isolator för hängande montering, typiska applikationer kan vara undertak och rörisntallationer

Vibsol

En typ av stålulls isolator som har gummerad uppställningsyta för att enkelt kunna monteras under en maskin utan att glida.

Maskinskor

Paulstradyn

Nya generationens maskinusko som har många tekniska fördelar. · Samma höjd på samtliga isolatorer oavsett storlek · Låg egenfrekvens 7 Hz · Enkel att montera · Alla delar helt gummerade, klarar 400 timmars saltspray test · Lång livslängd · Storlekar som klarar upp till 1350 kg/isolator

Maskinsko

Traditionell maskinsko

Motorupställning

En ny serie isolatorer speciellt framtagna för mobila och marina motoruppställningar. Isolatorn arbetar ned till en egenfrekvens av 6Hz och klarar stora chock belastningar. Flera olika infästningsalternativ, finns även med nivåjustering, vikter från 600 – 2300 kg / isolator.

Minifix

Enkel liten maskinsko för kontorsmaskiner, hushållsmaskiner och andra minde maskiner, finns i rostfritt syrafast utförande.

Nivofix

Traditionell maskinsko med inbyggd nivåjustering, finns för belastningar upp till 12 000 kg. Finns även i rostfritt syrafast utförande

Stabifix

Traditionell maskinuppställning där gummielementet ligger helt skyddat innanför stålkåpan. · Enkel montering · Stabil uppställning · 7-12Hz egenfrekvens Stopp och Mothåll Olika typer av gummielement som används som stopp och mothåll.

Stabiflex

En robust maskinuppställning som är tillverkad i gjuten aluminium. · Tre gånger mjukare axiellt i förhållande till radiellt · Progressiv karakteristik · Fungerar även som chock isolator · Helt inkapslad · Storlekar som klarar belastningar upp till 1800 kg

Paulstrafloat

Traditionell motorkudde för marina motorer

Linatex LV isolatorer

31 LV

Isolatorn är avsedd att ställas direkt på ett plant underlag, övre kåpan är försedd med invändig gänga.

32 LV

Isolatorn är helt kapslad med övre och undre kåpa försedd med invändig gänga.

33 LV

Isolatorn har övre kåpa med invändig gänga och en underplåt med öron för att kunna bultas mot underlaget.

34 LV

Isolatorn är helt kapslad med övre kåpa försedd med invändig gänga och med en undre kåpa som har öron för att kunna bultas mot underlaget.

Linatex LV isolator

LV isolatorn är en mycket effektiv isolator för låga störfrekvenser det vill säga lågvarviga maskiner så som fläktar, kylaggregat och dylikt.

Bussningar

Enkel bussning

Flänsad bussning

Laminerad bussning

Pivot bussning

Specialbussningar

Sfäriska bussningar

VOID bussningar

Kontakta oss gärna!

  Ditt namn

  Din epostadress

  Ditt meddelande

  Jag godkänner webbplatsens integritetspolicy.

  Hej, mitt namn är Fredrik Olsson och jag är VD på Limo. Kontakta oss gärna om du har några frågor om våra produkter.

  Fredrik Olsson
  VD, Limo AB
  011 – 367101
  f.olsson@limo.se