Industristötdämpare – dämpare för industri

Genom att installera en bra stötdämpare för dina industrimaskiner förlänger du maskinens livslängd samt skapar en trevligare miljö med mindre buller. Dessutom håller komponenter och slitdelar i maskinen mycket längre.

Limo AB erbjuder olika slags industristötdämpare. Välj bland självkompenserande stötdämpare, justerbara stötdämpare, nödstoppsdämpare, buffert, rotationsdämpare, dämpare för rörelsekontroll och diverse tillbehör för dämpare.

Justerbara dämpare

ECO OEM / OEMXT små justerbara dämpare

Den lilla OEM-serien är justerbara dämpare som finns i slaglängder upp till 230,4 mm. Dämparen har justerenheten placerad i bakre delen av cylindern.

OEMXT medelstora justerbara dämpare

Justerbara dämpare som finns i slaglänger upp till 537 mm. Dämparen har justerenheten placerad på sidan av cylindern.

OEM stora justerbara dämpare

Justerbara stora dämpare som finns i slaglänger upp till 864 mm. Dämparen har justerenheten placerad på sidan av cylindern.

Självkompenserande dämpare

ECO självkompenserande dämpare

ECO serien konstruerades med inriktning på minsta möjliga miljöpåverkan. Vi använder en biologiskt nedbrytbara olja, andra ingående material har valts med tanke på minsta miljö påverkan. Dämparen är naturligt vis RoHS godkänd. Tekniskt är dämparen gjord för att kunna hantera varierande laster, hastigheter och drivkrafter även mycket låga hastigheter och stora drivkrafter. En ny ytbehandling på samtliga yttre komponenter Enicote ll, ger en fördubblad korrosions beständighet i gemförelse med förnickling. ECO dämparna är av typen själv kompenserande dämpare, finns i 4 olika hårdheter och levereras alltid med en låsmutter. Prova den nya generationens miljövänliga dämpare från Enidine!

RoHS information ECO

PDF-dokument med information RoHS som gäller för ECO serien.

PMXT hydrauliska dämpare

Icke justerbara dämpare med flexibilitet i både storlek och absorberad energi

PXR små industristötdämpare

PXR dämparna från Enidine har en hög kapacitet i förhållande till sin kompakta storlek.

Dämparna är av ”självkompenserande” typ för att kunna användas inom ett stort användningsområde. Med PXR hydrauliska industristötdämpare uppnår man en lång livslängd för dagens krävande industriapplikationer.

CRS rostfria små industristötdämpare

Passar bra i krävande miljöer i t.ex. livsmedelsindustri, packning och logistik, elektronik, kemiska processer och marina tillämpningar.

Tillverkade i rostfritt stål, kompletterar PXR. Men finns även som Justerbar.

Går att få med Livsmedelsgodkänd olja på begäran.

TK miniatyrdämpare

En mycket liten och kompakt dämpare. Ej justerbar.

XR extrem livslängd i höga temperaturer

XR-dämparna är konstruerade att klara över 10 000 000 cykler i höga temperaturer. Dämparna är framtagna speciellt för att klara de extrema förhållanderna i glas- och plastmaskiner t.ex.

Buffert dämpare

HDN / HDNA Kundanpassade och justerbara buffertar

Nyhet HDN ersätter den tidigare typen HD. HDN är en buffert med långa slaglängder och med låga returfjäderkrafter. Dämparna fungerar bra i applikationer med relativt höga arbetsfrekvenser och där man i normal fall arbetar i dämprens slaglängd. HDN dämparna levereras som kundanpassade eller justerbara, många olika infästnings alternativ och lägesgivare finns.

HI och kranbuffert

En buffert är avsedda för applikationer i påfrestande miljöer och med stora krafter. HI buffert har en inbyggd ackumulator med en hög returfjäderkraft som garanterar en säker retur. Typiska användningsområden är kranar, traverser och järnväg.

Kundanpassade dämpare

SH / STH

SH / STH dämparna är kundanpassade standarddämpare som klarar mycket höga belastningar i förhållande till storleken.

Specialdämpare

Vi tillverkar den dämpare som ni önskar. Vi har referenser från flygindustrin till offshoreindustrin, allt är möjligt

CB-OEM kundanpassad standarddämpare

CB-OEM dämparna bygger på den justerbara OEM-serien, som sedan har kundanpassats för att ge maximal funktion i förhållande till applikationen.

Dämpare av fordonstyp

En dämpare som alltid är kundanpasad för att kunna optimera funktionen för respektive applikation.