Stötdämpare – dämpare för industri

Kontakta oss »

Genom att installera en bra stötdämpare för dina industrimaskiner förlänger du maskinens livslängd samt skapar en trevligare miljö med mindre buller. Dessutom håller komponenter och slitdelar i maskinen mycket längre. Limo AB erbjuder olika slags industristötdämpare.

Hos Limo AB kan du beställa många olika slags industristötdämpare. Välj bland självkompenserande stötdämpare, justerbara stötdämpare, nödstoppsdämpare, buffert, rotationsdämpare, dämpare för rörelsekontroll och diverse tillbehör för dämpare.

Självkompenserande dämpare

ECO självkompenserande dämpare

ECO en helt ny miljö anpassad dämpar serie från Enidine. ECO serien konstruerades med inriktning på minsta möjliga miljöpåverkan. Vi använder en biologiskt nedbrytbara olja, andra ingående material har valts med tanke på minsta miljö påverkan. Dämparen är naturligt vis RoHS godkänd. Tekniskt är dämparen gjord för att kunna hantera varierande laster, hastigheter och drivkrafter även mycket låga hastigheter och stora drivkrafter. En ny ytbehandling på samtliga yttre komponenter Enicote ll, ger en fördubblad korrosions beständighet i gemförelse med förnickling. ECO dämparna är av typen själv kompenserande dämpare, finns i 4 olika hårdheter och levereras alltid med en låsmutter. Prova den nya generationens miljövänliga dämpare från Enidine!

HP självkompenserande dämpare för höga hastigheter

HP-dämparen är av en självkompenserande typ men som ändå har en justerbarhet för att kunna optimeras för varje applikation. Dämparen levereras i 3 olika hårdheter och som standard med anslagsdyna av uretan och med 2 låsmuttrar.

TK miniatyrdämpare

En mycket liten och kompakt dämpare.

XR extrem livslängd i höga temperaturer

XR-dämparna är konstruerade att klara över 10 000 000 cykler i höga temperaturer. Dämparna är framtagna speciellt för att klara de extrema förhållanderna i glas- och plastmaskiner.

Justerbara dämpare

HP självkompenserande dämpare för höga hastigheter

HP-dämparen är av en självkompenserande typ men som ändå har en justerbarhet för att kunna optimeras för varje applikation. Dämparen levereras i 3 olika hårdheter och som standard med anslagsdyna av uretan och med 2 låsmuttrar.

ECO OEM små justerbara dämpare

Den lilla OEM-serien är justerbara dämpare som finns i slaglänger upp till 50 mm. Dämparen kategoriseras av att man har justerenheten i bakre delen av cylindern och att hela dämparen är förnicklad för att vara anpassad till dagens automationskomponenter.

OEMXT stora justerbara dämpare

Den stora OEMXT-serien är justerbara dämpare som finns i slaglängder upp till 250 mm. Dämparen kategoriseras av att man har justerenheten mitt på cylindern samt att varje storlek finns i varierande slaglängder. Den stora serien kan levereras med ett flertal olika infästningsalternativ och är fullt renoveringsbar.

Kundanpassade dämpare

CB-OEM kundanpassad standarddämpare

CB-OEM dämparna bygger på den justerbara OEM-serien, som sedan har kundanpassats för att ge maximal funktion i förhållande till applikationen.

SH / STH stora krafter i liten förpackning

SH / STH dämparna är kundanpassade standarddämpare som klarar mycket höga belastningar i förhållande till storleken.

Specialdämpare

Vi tillverkar den dämpare som ni önskar. Vi har referenser från flygindustrin till offshoreindustrin, allt är möjligt

Dämpare av fordonstyp

En dämpare som alltid är kundanpasad för att kunna optimera funktionen för respektive applikation.

Nödstoppsdämpare

Nödstoppsdämpare, hydraulisk

Kompakta dämpare med stor kapacitet avsedda endast för nödstoppsapplikationer. Dämparen kan användas flera gånger men är inte avsedd för konternuerlig drift.

OS nödstoppsdämpare av engångstyp

Kompakta dämpare med stor kapacitet avsedda endast för nödstoppsapplikationer. Dämparen absorberar 95% av energin och ger en dämpkarakteristik likvärdig med en hydraulisk dämpare, till en bråkdel av kostnaden.

Buffert

HDN

Nyhet HDN ersätter den tidigare typen HD. HDN är en buffert med långa slaglängder och med låga returfjäderkrafter. Dämparna fungerar bra i applikationer med relativt höga arbetsfrekvenser och där man i normal fall arbetar i dämprens slaglängd. HDN dämparna levereras som kundanpassade eller justerbara, många olika infästnings alternativ och läges givare finns.

HI Buffert

Buffertarna är avsedda för applikationer i påfrestande miljöer och med stora krafter. HI buffertarna har en inbyggd ackumulator med en hög returfjäderkraft som garanterar en säker retur. Typiska användningsområden är kranar, traverser och järnväg.

Rotationsdämpare

RVD rotationsdämpare

Arbetar med vridmoment upp till 4,5 Nm under 360o kontinuerlig rotation. Liten storlek, enkel att montera och driftsäker.

VSG rotationsdämpare

VSG rotationsdämpare

Rörelsekontroll

ADA 500 rörelsekontroll

ADA 500 en dubbelverkande rörelsekontroll som har separat justerbar dämpning i vardera riktning.

ADA 700 rörelsekontroll

ADA 700 en dubbelverkande rörelsekontroll som har separat justerbar dämpning i vardera riktning och med slaglängder upp till 500mm.

DA rörelsekontroll och dämpare

DA-dämparna kan användas som rörelsekontroll eller som dubbelverkande dämpare. DA-dämparna är kundanpassade standarddämpare.

Tillbehör dämpare

Anslagsdynor

Bakre ledfästen

Fotmontage

Frontmontage

Kolvstångsfästen

Kolvstångsledfästen

Kvadratisk fläns

Låsmuttrar

Rektangulära flänsar

SLA 14

Standard fläns

Stopphylsa

Kontakta oss gärna!

Ditt namn

Din epostadress

Ditt meddelande

Jag godkänner webbplatsens integritetspolicy.

Tommy Larsson

Hej, jag heter Tommy Larsson och är försäljningsansvarig på LIMO. Kontakta mig gärna om du har några frågor om våra komponenter.

Tommy Larsson
Försäljningsansvarig, komponenter
011-367107
t.larsson@limo.se